Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Deze week gaat de vierde editie van de Seven Days of Feedback 2015 van start voor middelbare scholieren. Deze health challenge stimuleert jongeren in zeven dagen tot een gezonder leven en bewustwording van ieders impact op mens en milieu. Duizenden middelbare scholieren gaan in deze challenge de strijd met elkaar aan voor de Seven Days Award 2015. Dat meldt Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). 

De leerlingen krijgen zeven dagen lang elke dag een opdracht die zij moeten uitvoeren op het gebied van eten en bewegen, bijvoorbeeld Meatfree Monday tot het eten van lokale producten en een uitdagende sport challenge. De leerlingen verzameln via de Seven Days app punten voor het uitvoeren van de dagelijkse opdrachten, zowel voor zichzelf als voor de school. Op deze manier worden de leerlingen geïnspireerd, gemotiveerd en geactiveerd tot een gezondere leefstijl.

Uiteindelijk wordt er een top vijf gevormd door de scholen met de meeste punten. De vijf winnaars van de challenge sluiten de week af met de Seven Days Awards 2015 en maken kans op individuele prijzen, zoals Spotify-accounts of tickets voor The Voice of Holland. De app is te downloaden in de appstore. 

© Nationale Onderwijsgids