Normal_leraar_vo_duits_vinger_leerling

Per 23 november, wanneer de deuren van het Aloysius College officieel dicht gaan, kunnen de 400 leerlingen van start op een andere middelbare school. 360 van deze leerlingen komt terecht op de school van hun eerste voorkeur. Voor de 40 resterende leerling wordt er geloot welke kinderen naar een school van hun tweede of derde keus moeten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

“Wij zijn blij met het percentage van negentig dat naar de eerste voorkeur kan, want we hadden dat wat minder rooskleurig ingeschat”, zegt Arno Peters van het VO Platform, het samenwerkingsverband van middelbare scholen in Den Haag en omstreken. “Al neemt dit niet weg dat we het voor de veertig leerlingen die niet naar hun eerste keuze kunnen vervelend vinden.” De 40 leerlingen die nu nog niet weten naar welke school zij gaan, krijgen dit uiterlijk dinsdag 10 november te horen.

Dat alle leerlingen van het Aloysius College op een middelbare school in de regio terecht kon stond al vast, omdat zo'n 40 scholen in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg en Wassenaar 1200 plekken gecreëerd hadden voor de leerlingen. Hoe de leerlingen ontvangen worden op hun nieuwe school verschilt per onderwijsinstelling. “Het maakt immers nogal wat uit of een school één instromer krijgt of 35, maar overal is er een introductieprogramma voor de leerlingen”, legt Peters uit.

Het Aloysius College blijft nog wel open voor de 168 leerlingen die dit schooljaar eindexamen doen. Een deel van de docenten blijft speciaal daarvoor aan tot 31 juli 2016, het eind van de examenperiode. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs had op snelle sluiting van de school aangedrongen, omdat die "zwak, zeer zwak is en over een paar maanden financieel gaat vastdraaien".

© Nationale Onderwijsgids