Het Haagse onderwijs kan in 2011 een impuls van 32,6 miljoen euro tegemoet zien. Het grootste deel van de subsidies wordt ingezet om via voorscholen, brede scholen, zomer- en zaterdagscholen en schakelklassen, de talentontwikkeling te stimuleren. Dat meldt de gemeente Den Haag.

De ambities uit de Haagse Educatieve agenda en het collegeakkoord ‘Aan de slag' zijn ijkpunt bij de toekenning van subsidies. In maart 2011 wordt nog eens ongeveer acht miljoen euro aan onderwijssubsidies verleend.

Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Dienstverlening): "Iedere Hagenaar moet de kans krijgen het beste uit zichzelf te halen. Goed onderwijs biedt daarvoor de basis. Als we ieders kwaliteiten van jongs af aan een kans geven, sterkt dat jongeren en versterken we de toekomst van de stad."

In het voorjaar 2010 hebben de Haagse schoolbesturen, welzijnsinstellingen en onderwijsondersteunende instellingen voor het eerst op basis van een totaal overzicht aanvragen voor subsidies kunnen indienen. Daardoor kan er nu gerichter geld ingezet worden voor onderwijsbeleid en schoolsport. Met de toekenning van de subsidies geeft de gemeente inhoud aan de omslag van focus op achterstand naar focus op talent.

Met de eerste ronde aanvragen zijn nog niet alle subsidiebudgetten benut. In het collegeakkoord is extra geld beschikbaar gesteld voor onderwijsbeleid. Daardoor kunnen scholen en instellingen nog voor ongeveer acht miljoen euro subsidie aanvragen.