VOLENDAM - De Volendamse Tessa Kok (18) mag voor een uitwisselingsproject van hulporgansiatie Edukans acht dagen naar Ethiopië. De vvwo-leerlinge van het Don Bosco College schreef de beste sollicitatiebrief voor de 8-daagse reis.

De reis is onderdeel van een uitwisselingsproject dat de stichting Edukans met het Don Bosco College geeft. De reis staat gepland voor volgend jaar februari en staat in het teken van de rolverdeling tussen mannen en vrouwen. Ter voorbereiding is een uitgebreid traject opgezet om de leerlinge voor te bereiden op de reis. Tessa Kok moet zich tijdens de ries ontpoppen als een ’ware verslaggeefster’ en moet na afloop van de reis haar ervaringen op eigen school delen.

De leerlinge ontmoet in Ethiopië leeftijdgenoten en verdiept zich in meerdere thema’s die met onderwijs en ontwikkelingssamenwerking te maken hebben. Met een hart en hoofd vol verhalen en ervaringen is zij straks ervaringsdeskundige, zegte en wordvoerder van Edukans. ,,De bewustwording van de leerlingen en de actie die scholen vervolgens ondernemen zijn de bouwstenen van de stichting. Door scholieren mee te nemen naar een ontwikkelingsland, gaat hier het verhaal leven."

Bron: Noordhollands Dagblad