Normal_vuist_ruzie__compfight_

Op het Bonhoeffer College in Enschede is een jongen door een andere scholier in zijn gezicht getrapt terwijl hij op de grond ligt in de aula van de school. Het zou gaan om leerlingen uit 3-havo. Een medescholier had een video gemaakt van het geweld. Volgens woordvoerder van de school, Sabine Melenhorst, gaat het om een 'niet op zichzelf staand incident'. Ouders van de leerlingen zijn via een mail op de hoogte gebracht. Dat meldt RTV Oost.

Direct na het incident is de school in gesprek gegaan met de betrokkenen. Zo is er met beide leerlingen en hun ouders gesproken. “De dader heeft heel veel spijt. Hij is net als zijn ouders erg geschrokken van de beelden”, zegt Melenhorst. De jongen is enkele dagen geschorst geweest en dit is ook gemeld bij de Onderwijsinspectie.

Voor beide leerlingen loopt ene nazorgtraject en de school houdt de jongen nauwlettend in de gaten. Het slachtoffer kon na korte tijd weer op school komen, maar meldde zich ook weer zich vanwege hoofdpijnklachten. Volgens de moeder heeft de jongen een hersenschudding en rugklachten over gehouden aan het incident.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn ouders van leerlingen van de school woedend op de directeur na haar reactie op de video. De directeur had de ouders een e-mail gestuurd met daarin het verzoek de beelden niet verder te verspreiden. “De manier waarop ze dit afhandelen is waardeloos. Bonhoeffer bagatelliseert de zaak, ze zijn alleen bang voor reputatieschade, voor de naam van de school. De jongen die daar zo tekeer gaat, is al veel vaker gewelddadig geweest zonder dat er tegen is opgetreden”, aldus een van de ouders. De woordvoerder van de school vertelt dat met de ouders van de jongen is afgesproken dat hij een agressie regulatie training gaat volgen.

© Nationale Onderwijsgids