Normal_schoolfruit__programma__po__vo__gezonde_school__fruit

Op 2 november start het schoolfruitprogramma 2015/2016. De 1.900 deelnemende basisscholen ontvangen vanaf dan 21 weken lang voor elk kind 3 stuks gratis groente of fruit. Daarnaast is er een pilotprogramma, waarbij ook 25 scholen in het Voortgezet Onderwijs 21 weken lang schoolfruit krijgen. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het aantal basisscholen dat zich heeft aangemeld is hoger dan 1.900. Daarom wordt er geloot. Scholen worden eind deze week geïnformeerd over de uitslag. Nederland doet in schooljaar 2015/2016 voor het zevende jaar mee aan de Europese schoolfruitregeling. De doelen van deze regeling zijn het stimuleren van de groente- en fruitconsumptie bij schoolkinderen, kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren en de afzet van groente en fruit te bevorderen.

Voor dit Europese Schoolfruitprogramma moet Nederland begeleidende educatieve maatregelen uitvoeren. Deelnemende scholen hebben een inspanningsverplichting om activiteiten uit te voeren die bijdragen aan het bevorderen van gezonde eetgewoonten bij kinderen. Ze moeten bijvoorbeeld een aantal lessen over groente en fruit verzorgen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De communicatie naar de scholen wordt verzorgd door het Steunpunt EU-Schoolfruit en Smaaklessen van de Wageningen University. 

© Nationale Onderwijsgids