Foto geleverd door Samsung

Het Smart Education Hub-programma (SEH) dat zich richt op het vernieuwen van onderwijs door het gebruik van devices en digitale leermiddelen in de klas heeft drie nieuwe partners toegevoegd. Het gaat om Squla, WizeNoze en Oefenweb. Deze drie startups voegen zich bij de huidige partners van SEH, die bestaan uit KPN, Heutink ict, de vier grote educatieve uitgevers ThiemeMeulenhoff, Noordhoff, Malmberg en Zwijsen, RoboMind, Leeruniek en Innofun. Dit meldt Samsung. 

Het SEH-programma kent drie onderdelen: Smart Classrooms, Smart Teachers en Smart Sharing. Er zijn inmiddels drie Smart Education Hubs actief: Laurentiusstichting in Delft (31 scholen), Stichting Sint Josephscholen in Nijmegen (13 scholen) en ASKO scholen in Amsterdam (32 scholen). Binnenkort starten nog twee Smart Education Hubs bij Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen (SOOOG) en bij een samenwerkingsverband van vijf onderwijsstichtingen in de gemeente Hof van Twente.
 
Squla is een organisatie die online lesmateriaal van basisscholen op een speelse manier thuis aanbiedt.  WizeNoze is de eerste zoekmachine die kinderen helpt bij het vinden van leeftijdsspecifieke en relevante informatie op het internet. Het is gratis voor scholen. Oefenweb maakt online leeromgevingen voor adaptief onderwijs. Hiermee wordt passend onderwijs aangeboden voor alle leerlingen. 
 
De Smart Education Hubs zijn onderdeel van Samsungs Corporate Citizenship-programma. Met dit programma zet Samsung zich wereldwijd in om een bijdrage te leveren aan beter onderwijs. In Nederland wil Samsung onderwijsvernieuwing op het gebied van ICT en 21st Century Skills steunen en versnellen. Hiervoor levert de organisatie devices en IT-infrastructuur voor de Smart Classroom en financiert het de onderdelen Smart Teachers en Smart Sharing. 
 
© Nationale Onderwijsgids