Uit dertien workshops konden de vierdejaars leerlingen van havo en vwo in Tiel kiezen tijdens de 13e editie van de Kunst en Cultuurroute. Met als rode draad de Jeugdcultuur in de jaren '60 en '70, zo meldt StadTiel.nl.

Leerlingen zoomden tijdens deze culturele doe-dag in op de jonge jaren van hun ouders. Het RSG Lingecollege en de Tielse culturele instellingen organiseerden de jaarlijkse Kunst en Cultuurroute afgelopen maandag 8 november, als onderdeel van het vak Culturele Kunstzinnige Vorming.

Elke leerling stelde een eigen programma samen en volgde een persoonlijke Kunst en Cultuurroute langs culturele instellingen en gastdocenten. Dat programma variëerde van een poster ontwerpen bij een workshop grafisch vormgeven tot buikdansen bij een workshop beelden kunst.

Leerlingen konden ook een route volgen via de prikkelende teksten van Loesje langs trommelende vuilnismannen om uiteindelijk het toneelspelen en improviseren te ontdekken in een theaterworkshop.

Ze werden op deze tocht gevolgd door een team van aspirant journalisten en filmmakers, die de kunstzinnige bewegingen van hun klasgenoten nauwkeurig vastlegden.

© Nationale Onderwijsgids