AMSTERDAM (NOVUM) - Jamie Oliver wil scholieren in de Verenigde Staten graag gezond leren eten, maar niet alle scholen zitten daar op te wachten.

De Britse televisiekok is al langer bezig met zijn missie om het ongezonde eetpatroon van Amerikaanse scholieren aan te pakken. Oliver verhuist daarom in januari tijdelijk met zijn gezin naar de Verenigde Staten.

Daar lijken de scholen echter minder blij met zijn initiatief. "We waarderen het dat je in onze school geïnteresseerd bent, maar we geloven dat onze samenwerking met voedingsexperts, gezondheidsvoorstanders, de gemeente en scholieren de meest effectieve strategie voor ons is", liet een woordvoerder van een benaderde school weten volgens de Britse Daily Mail.

Revolutie
De kok pakte in 2008 met zijn programma Jamie Oliver's Food Revolution de lunches op scholen in de gemeente Huntington al eens aan, omdat dat de ongezondste gemeente van Amerika bleek. Uit onderzoek bleek later dat de leerlingen sinds het nieuwe menu van Oliver minder vaak hun lunch op school te kochten.

Daarnaast drinken ze nu minder melk, omdat Jamie de chocolade- en aardbeienmelk weghaalde. Toch is er ook een lichtpuntje, meer dan zes van de tien kinderen zeiden dat ze geleerd hadden om nieuwe dingen te proeven. Nu wil Oliver zich richten op Los Angeles. Hij noemt het 'zijn grootste uitdaging ooit'.