Normal_leerling_scholiere_verveeld_voortijdige_schoolverlater

Voor veel jongeren is het tijd om bijna weer naar school te gaan. Sommige jongeren in Lelystad hebben echter nog geen keuze gemaakt om verder te gaan met school of te gaan werken. Voor deze jongeren houdt de gemeente op 20 augustus vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur een inloopbijeenkomst, in het kader van de aanpak van schoolverzuim. Dat meldt gemeente Lelystad.

De aanpak van schoolverzuim en het voorkomen van de uitval van jongeren zonder startkwalificatie (minimaal een MBO 2 diploma) is een belangrijk speerpunt voor de gemeente Lelystad. Een startkwalificatie vormt immers de sleutel tot een succesvolle toekomst. Daarom houdt de gemeente Lelystad een zomeractie. Doel van deze actie is om samen met de scholen alle jongeren die tijdens de zomer wisselen van school of opleiding in beeld te houden en te voorkomen dat jongeren uitvallen. De inloopbijeenkomst maakt onderdeel uit van de zomeractie. De landelijke doelstelling voor 2016 is dat er in totaal nog maximaal 25.000 voortijdig schoolverlaters zijn. Hiermee ligt de ambitie hoog en daarom is er nog veel inspanning nodig van scholen, de gemeente en bovenal van de jongeren zelf.

Tijdens deze inloopbijeenkomst in de duurzaamheidswinkel (het oude postkantoor aan het stadhuisplein) kunnen jongeren informatie krijgen over opleidingen en zich ook direct inschrijven. Er zijn ook opleidingsadviseurs van de scholen aanwezig. Daarnaast zijn er jongeren die liever aan het werk gaan. Tijdens de 20e zijn er werkgevers aanwezig met actuele vacatures. Ook krijgen jongeren sollicitatietips en kunnen ze hun cv laten checken.

© Nationale Onderwijsgids