Belgie - Een jongen heeft een zelfmoordpoging van een medeleerling gefilmd op school. Net voor de poging werd de jongen nog gepest. De school en de politie nemen het incident ernstig, zo meldt HLN Buitenland.


Jongens hadden hem met een klimtouw vastgebonden aan het klimrek en hem achtergelaten in de turnzaal, blijkt uit het rapport van het schoolhoofd aan de bevoegde overheidsdienst. De jongen ondernam daarna een mislukte zelfmoordpoging in de kleedkamer. Hij probeerde zich te verhangen met zijn turnzak en een van de leerlingen filmde de zelfmoordpoging met zijn gsm. "Totaal onaanvaardbaar", zegt Lars Rejdnell van de jeugddienst in Linköping. "Het gaat hier om een incident in een kleine school in een klein dorp. Dit had nooit mogen gebeuren", zegt hij in de krant Norrköpings Tidningar.

Het incident werd gemeld aan de politie en die is intussen een onderzoek gestart. De leerlingen hebben ook al professionele hulp gekregen van psychologen. "Voor zover ik de situatie kan inschatten is er goed gehandeld na het incident. De school heeft het noodzakelijke ondernomen", aldus Rejdnell die nog meegeeft dat de jongen nooit eerder gepest werd. "Het gaat om eenmalig incident. De jongen was voordien nooit gepest. Het gaat opnieuw goed met hem en hij gaat weer naar school", besluit Rejdnell. (vsv)