Normal_huiswerk_engels

Middelbare scholen hebben meer leraren Engels nodig. Op een vacaturesite voor het onderwijs schoot het aantal vacatures voor docenten Engels onverwacht omhoog. De scholen willen in september volledig bezet van start gaan en zoeken daarom sinds mei en juni hard naar nieuwe docenten. Dat meldt Metro.

In vergelijking met andere jaren blijkt dit jaar tijdens het vacaturehoogseizoen dat de vraag naar docenten Engels enorm is gestegen. De vraag naar docenten Engels is in vergelijking met vorig jaar met 50 procent gestegen. Deze vraag zou altijd al hoog zijn geweest, omdat Engels een verplicht vak is op middelbare scholen. Het meest gewild blijven wiskundedocenten. Ook voor docenten Nederlands zouden de banen voor het oprapen liggen.

Komend schooljaar zou het echte lerarentekort niet zitten op de afdeling Engels, maar bij wiskunde, natuurkunde, scheikunde en Duits. Scholen zouden vooral staan te springen voor docenten natuurkunde en Duits. Als er niet meer docenten komen, zijn er volgend jaar meer dan honderd vacatures natuurkunde waar geen docent voor gevonden kan worden.

Om het tekort aan leraren op te vangen, wordt er in opdracht van het ministerie van Onderwijs gewerkt aan een programma dat het makkelijk moet maken voor vakdocenten die moeilijk aan werk komen, om de overstap te maken naar een ander vakgebied. Het lerarentekort zal pas dalen, wanneer het aantal scholieren daalt. De verwachting is dat dit in 2017 gebeurt. 

© Nationale Onderwijsgids