Normal_tablet_kind

Tablets rukken zienderogen op en scholen hebben behoefte aan informatie omtrent de selectie, de implementatie en het gebruik ervan. De regiobijeenkomsten Leren met Tablets van 28 september tot en met 2 oktober bieden een inhoudelijk programma over vraagstukken rondom tablets. Op de bijeenkomsten staan specialisten die deelnemers op de hoogte brengen van de mogelijkheden voor digitale leermiddelen, hardware, implementatietrajecten en didactiek. Met een bezoek van één dag bent u volledig op de hoogte. Er zijn bijeenkomsten door het hele land. 

De komende jaren zal de impact van technologie op het onderwijs groter zijn dan ooit. De leerlingen komen met hun eigen devices (BYOD) of de docent zorgt ervoor dat de leerlingen er een tot hun beschikking hebben. Het leermiddelenbeleid van de school heeft een nauwe relatie met de aanschaf van technologie. Technologie en opbrengstgericht werken wordt in veel plannen genoemd, net zoals ‘21st Century Skills’, cloudoplossing en tablets (en andere devices). Sommige scholen hebben reeds hun infrastructuur gekozen, waar anderen op het punt staan om hun keuze te bepalen.

De bijeenkomsten worden ondersteund door Kennisnet. Er zijn bijeenkomsten in Rotterdam (28 september), Utrecht (29 september), Eindhoven (30 september), Apeldoorn (1 oktober) en Groningen (2 oktober). Kijk voor alle informatie op de website. De Nationale Onderwijsgids is mediapartner van de regiobijeenkomsten Leren met Tablets. 

© Nationale Onderwijsgids