Logo_vo-raad21

Voorzitter van de VO-raad Paul Rosenmöller vindt dat bestuurders het belang van medezeggenschap niet moeten onderschatten. De buitenwereld verwacht van een school niet alleen goed onderwijs, maar ook goed management en een goed moreel kompas. Bestuurders moeten zichzelf dan ook voortdurend scholen en bekwamen. "Het zou prachtig zijn als MR-leden en bestuurder zich samen laten trainen door een expert om de medezeggenschap op een hoger niveau te brengen", aldus Rosenmöller.

In het kader van de campagne Versterking Medezeggenschap heeft het ministerie van OCW extra budget ter beschikking gesteld om bestuurder en medezeggenschapsraad samen een training te laten volgen. Deze Quickstart Medezeggenschap, geheel op kosten van OCW, stelt bestuurder en MR-leden in staat een goede start te maken voor het nieuwe schooljaar 2015-16. Paul Rosenmöller: "Bestuurders moeten continu alert zijn op de kwaliteit van het onderwijs en de risico’s die ze lopen. Daarom is het belangrijk dat niet alleen de professional in de school, maar ook de bestuurder zich waar mogelijk verbetert en goed inhoud weet te geven aan de medezeggenschap. Als bestuurders en MR-leden zich  gezamenlijk laten scholen en trainen, denk ik dat heel veel scholen daar baat bij hebben."

Inmiddels hebben zich al meer dan 50 medezeggenschapsraden samen met hun bestuurder opgegeven. De actie is een groot succes en overtreft alle verwachtingen! Ga voor meer informatie en de voorwaarden naar Quickstart Medezeggenschap op www.infowms.nl. De sluitingstermijn is 1 oktober 2015 en het aanbod geldt tot het budget op is. Het project Versterking Medezeggenschap is een initiatief van de onderwijs- en ouderorganisaties. 
 
© Nationale Onderwijsgids