Normal_examen_opgaven__compfight_

Vanwege onenigheid over het examen Nederlands, horen de 170 eindexamen-leerlingen van de Rientjes Mavo in Maarssen vandaag pas of ze geslaagd of gezakt zijn. De tweede school die de examens nakijkt is het niet eens met de beoordeling van het examen door de Rientjes Mavo. Doordat de scholen er samen niet uit kwamen, moest de Onderwijsinspectie de examens nog een keer bekijken. Dat meldt NOS.

De leerlingen van de school kregen gister een verrassend telefoontje, in plaats van de examenuitslag kregen de leerlingen de vraag om naar de school toe te komen. Dit leidde tot allerlei geruchten over fraude. Na uitleg van de school heerste er opluchting en onbegrip onder ouders en leerlingen. De leerlingen die een herkansing moeten maken, hebben nu een dag minder om te leren. De aanwezigen vroegen zich ook af of er geen andere oplossing was.

De Rientjes Mavo was van mening dat de normen die de tweede school hanteerden te streng waren, waardoor leerlingen benadeeld zouden worden. “Hoewel we ons realiseren dat uitstel van de examenuitslagen voor leerlingen een tegenvaller is, vinden we dat dit niet opweegt tegen een, in onze ogen, unfaire beoordeling die voor individuele leerlingen het verschil tussen slagen of zakken kan beteken”, aldus de Rientjes Mavo. 

© Nationale Onderwijsgids