Normal_brief_geld_vijftig

Het softwarebedrijf AFAS is na de gift aan de Rotterdamse Hugo de Grootschool door vele scholen benaderd die zo'n investering ook wel zien zitten. Volgens directeur van AFAS, Bas van der Veldt, hebben meerdere scholen zich gemeld in de hoop op een sponsorcontract. Het bedrijf is alleen niet van plan om meer scholen te steunen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Voor gedurende drie jaar ontvangt de Hugo de Grootschool elk jaar 100.000 euro van AFAS. Daarnaast ontvangt de middelbare school ook nieuwe computers van het softwarebedrijf. Sinds bekend werd dat het bedrijf de school zo'n gulle gift heeft gegeven staat de telefoon van het bedrijf roodgloeiend en stroomt de mailbox vol. “Onze school zou met 50.000 euro al heel blij zijn”, stuurde een docente van een school. De algemene reactie van Van der Veldt luidt dat zijn bedrijf niet van plan is meer scholen te steunen. De directeur zou zelfs het liefst zien dat nog meer bedrijven geld schenken aan de Rotterdamse Hugo de Grootschool. “Al hoop ik dat andere scholen hierdoor ook op zoek gaan naar nieuwe financieringsopties”, zegt Van der Veldt.

Een aantal grote bedrijven die gevestigd zijn in Rotterdam, zoals Unilever en Shell zeggen niet van plan te zijn om een individuele school een cheque te geven. Maar, benadrukken ze, dat betekent niet dat we niet investeren in onderwijs. Zo zegt Shell studenten te begeleiden, 200 stageplekken in de regio Rotterdam aan te bieden en sollicitatietrainingen te geven.

© Nationale Onderwijsgids