Logo_dag_van_de_leraar_leraar_van_het_jaar

De eerste selectieronde in de verkiezing Leraar van het Jaar 2015 is uitgevoerd. Uit ruim 900 inzendingen heeft de beroepsjury een selectie van veertig leraren gemaakt. Dit zijn tien leraren per onderwijssector die doorgaan naar de volgende ronde. Op donderdag 4 juni worden de geselecteerde leraren bekend gemaakt. Dat meldt de Onderwijs Coöperatie. 

De beroepsjury heeft bij de selectie niet gekozen voor de beste leraren, maar voor leraren die ambassadeur willen zijn van hun sector. Een jaar lang zullen deze leraren het gezicht van de beroepsgroep zijn binnen hun eigen sector. De genomineerde leraren moeten voor de volgende ronde twee opdrachten maken. De eerste opdracht is een filmpje van de leraar zelf en over hoe een dag als leraar eruit ziet. De tweede opdracht is het schrijven van een motivatie over hoe zij hun rol als ambassadeur voor hun onderwijssector willen gaan vervullen.

In augustus, aan het einde van de zomervakantie, komt de beroepsjury weer bijeen om per sector drie genomineerden te selecteren op basis van de ingezonden materialen. Deze geselecteerde docenten ontvangen in de derde ronde een uitnodiging voor de vakjurydag op maandag 21 september. Hier krijgen de leerkrachten een mediatraining. De vakjury zal de leraren beoordelen op basis van een korte presentatie en een interview. Aan het einde van deze maken de juryleden een keuze voor de winnaars per sector. De Leraren van het Jaar 2015 worden bekend op de Dag van de Leraar. 

© Nationale Onderwijsgids