Bij aanvang van dit schooljaar is het Auris College in Rotterdam van start gegaan met de implementatie van digiROCK, een actieve communicatie-service die werkt met sms-berichten. Met de introductie van de service zijn ouders beter bereikbaar, wordt absentie teruggedrongen en zijn leerlingen meer betrokken.

Pilot's van diverse ROC's hebben aangetoond dat verzuim significant afneemt met gebruik van sms-services. Leerlingen maar ook ouders en leerkrachten worden via sms geïnformeerd.

Een sms naar de leerling die ziek is of spijbelt verlaagt de absentie en verhoogt de betrokkenheid. Ook ouders voelen zich meer betrokken bij de school nu ze alle informatie direct ontvangen en niet meer afhankelijk zijn van het wel of niet ontvangen van een mededeling of nieuwsbrief op papier.

'Nu alle ouders direct via sms en e-mail persoonlijk geïnformeerd worden merken we een duidelijke toename van hun betrokkenheid. Naast het gemak waarmee we nu communiceren en ervan verzekerd zijn dat de boodschap aankomt, is dit voor ons doorslaggevend geweest om te kiezen voor het implementeren van de sms-service'. Aldus André Dokman, directeur van Auris.

© Nationale Onderwijsgids