Logo_logo_szwlogo_tcm335-314686

Bij controles door de Inspectie SZW naar de veiligheid van praktijklokalen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs was de situatie bij 87 procent van de geïnspecteerde schoollocaties in orde. Het gaat hier om herinspecties van locaties die een jaar eerder nog slecht presteerden. De Inspectie lette vooral op de veilige inrichting van de werkplek en de machineveiligheid in de praktijklokalen, zo meldt de Inspectie.

In 2013 inspecteerde de Inspectie SZW op 107 locaties de praktijklokalen in het voortgezet onderwijs en mbo. Toen bleek 36 procent in orde en 64 procent niet in orde. Eind 2014 heeft de Inspectie SZW 52 van de achterblijvende locaties opnieuw geïnspecteerd. Nu waren 45 locaties (87 procent) in orde. Op 7 locaties (13 procent) werden opnieuw overtredingen geconstateerd. Hierbij zijn onder meer stilleggingen toegepast en boeterapporten opgemaakt.

Uit de cijfers blijkt dat de scholen inmiddels op de goede weg zijn bij het verbeteren van de veiligheid. De zeven scholen die nog tekortschieten krijgen te maken met herinspecties met een steeds strakkere aanpak totdat ook zij de zaken op orde hebben.

© Nationale Onderwijsgids