KORTRIJK - Jongeren van het provinciaal technisch onderwijs in Kortrijk hebben de eerste Mobibus van België getest. De bus wil kinderen wegwijs maken in het verkeer.

De Mobibus is een omgebouwde touringcar waarin een interactieve tentoonstelling is opgenomen rond verkeer en mobiliteit, zo meldt het Het Nieuwsblad. 'De bus richt zich tot leerlingen van het derde en vierdejaar secundair onderwijs', zegt Maya Versteele, projectmedewerker van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Via ludieke filmpjes, doe-opdrachten, een quiz en speciale effecten worden de jongeren bewust gemaakt over thema's als zichtbaarheid in het verkeer, de dode hoek, veilig fietsen, bromfietsen en het openbaar vervoer.

'Dit is niet de eerste mobiele mobiliteitstentoonstelling die Vlaanderen aandoet, maar wel de meest indrukwekkende', zegt Versteele. 'De nieuwe Mobibus is niet te vergelijken met zijn voorganger de Mobibuzz. Deze keer gaat het om een gloednieuwe touringcar, uitgerust met de modernste snufjes. En we richten ons tot jongeren van 15-16jaar. Ze zijn een moeilijk bereikbaar en kritisch doelpubliek, maar we zijn ervan overtuigd dat ze deze ervaring niet snel zullen vergeten.'

Belgische gemeentebesturen of politiezones kunnen de bus reserveren.