Normal_examen_toets_stilte

De eerste week van de Centrale Examens zit erop. De leerlingen uit de zesde klas van het VWO, de vijfde klas van de HAVO en de vierde klas van het VMBO (GL/TL en KB) hebben zich maandag, dinsdag en woensdag over hun eerste examens gebogen. Voor de leerlingen van het VMBO BB gaan komende maandag de examens van start. 

Het eerste tijdsvak van de Centrale Examens begon afgelopen maandag voor de leerlingen in de laatste klassen van het VMBO Gemengde leerweg, Theoretische leerweg en Kaderberoepsgerichte leerweg, de HAVO en het VWO. 
 
De leerlingen uit de zesde klas van het VWO hebben zich gebogen over de vakken Nederlands, M&O, Tehatex, Kunst en Wiskunde. Voor de vijfde klassers van de HAVO zitten de examens Kunst, Nederlands, Duits en Biologie er inmiddels op. De vierde klassers van het VMBO GL/TL hoeven zich geen zorgen meer te maken over de vakken NASK2, Frans en Nederlands. En de leerlingen van het Kaderberoepsgerichte leerweg hebben de examens Frans en Nederlands al gemaakt. 
 
Hoewel voor honderden leerlingen de examens al in volle gang zijn, beginnen die van de leerlingen van de Basisberoepsgerichte leerweg (BB) volgende week maandag. Zij beginnen met het vak Nederlands. Gevolgd door Natuurscheikunde 1 (NASK1). De Kaderberoepsgerichte leerwegleerlingen gaan maandag aan de slag met Geschiedenis en Engels, net als de Gemengde leerweg- en Theoretische leerweg-leerlingen. Voor de Havisten staan Geschiedenis en Frans op het programma, terwijl de VWO'ers zich zullen buigen over Geschiedenis en Natuurkunde. 
 
© Nationale Onderwijsgids