In Nieuw-Zeeland heeft een wedstrijdje 'Poss Toss' op school een storm van protest ontketend, zo meldt de Belgische krant De Morgen.

Een possum is een soort buidelrat die enkel Down Under voorkomt. De leerlingen op de Colyton school in Manawatu kregen in de klas te horen dat de possums een echte pest zijn. Op een speciaal toernooi waarop ook kleine kindjes toekeken, werden karkassen van possums zo ver mogelijk gegooid.

Na een artikel in een plaatselijke krant kreeg de dierenbescherming SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) een massa klachten binnen. Vooral het aanleren aan kinderen van wreedheden tegenover dieren, stuit tegen de borst.

"We moeten meer respect hebben, ook voor dode dieren", zegt Kim Rodgers, een moeder uit de buurt in de Manawatu Standard. "Dit soort praktijken is onaanvaardbaar en het is zeker niet iets dat we aan onze kinderen moeten leren. Het begint met buidelratten, algauw worden dat katten omdat kinderen geen respect meer hebben voor dode dieren."

Opbrengst
De directeur van de school verdedigt de wedstrijd. "Er is zeker een groot verschil tussen een buidelrat en een kat en onze kinderen weten dat. Bovendien ging de opbrengst van de wedstrijd onder meer naar de SPCA. De ouders van de kinderen waren ook aanwezig en keurden het dus zeker niet af."

Poll
Hoewel het buidelratgooien geen enkele Nieuw-Zeelandse wet overtreedt, vindt de SPCA het toch immoreel. De Nieuw-Zeelanders zijn duidelijk verdeeld over de kwestie, want bij een internetpoll vond 60 procent de 'Poss Toss' een onschuldig spelletje voor kinderen.