Zes Limburgse scholen beginnen volgende maand met een Gay-Straight Alliances Project. Doel hiervan is bij heteroseksuele leerlingen meer solidariteit te kweken voor hun homoseksuele klasgenoten, zo meldt de Gay Krant.

De GSA-groepen bestaan uit homoseksuele en heteroseksuele leerlingen die samen met docenten homoseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar maken op hun school. Er komt een postercampagne, en in de klassen wordt voorlichting gegeven.

De Limburgse GSA's zijn onderdeel van het project Veilige School Limburg, een initiatief van COC Limburg in samenwerking met GGD Zuid-Limburg, de Algemene Onderwijsbond, de gemeente Maastricht, de gemeente Heerlen en de provincie Limburg. Veilige School Limburg heeft tot doel het bevorderen van de sociale veiligheid van homo- en biseksuele leerlingen en medewerkers in het voortgezet onderwijs in Limburg.

Jack Kraft, projectleider Veilige School: 'Om scholen een veilige en tolerante plek te maken voor holebi's, zullen we hen op scholen moeten ondersteunen. Zij zijn degenen die het gesprek aangaan met hun medeleerlingen en kunnen het onderwerp op de agenda zetten van schooldirecties. Nog steeds vindt 50 procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs dat hun school niet veilig genoeg is om voor je seksuele voorkeur uit te komen.'

© Nationale Onderwijsgids