Verschillende gemeenten in West-Friesland hebben alle kinderen die vanaf september naar het voortgezet onderwijs zijn gegaan, een brief van hun burgemeester gestuurd. Bij de brief zit een Alcohol NEE contract. Zowel kinderen als hun ouders/verzorgers kunnen het contract tekenen.

Doel van het contract is dat brugklassers en hun ouders praten over het in aanraking komen met alcoholgebruik. Daarnaast kunnen ze met het invullen van het contract een cd-bon winnen.

Naar het voortgezet onderwijs gaan is al een grote verandering. Daarbij komen ook nog de puberteit, nieuwe vrienden en feestjes waar alcohol wordt geschonken en gedronken. In de brief wijst de burgemeester op het gevaar van (overmatig) alcohol gebruik op jonge leeftijd.

Met voorbeelden als Lindsay Lohan, Javier Guzman en Britney Spears, die de gevolgen van teveel alcohol gebruiken maar al te goed kennen, vraagt de burgemeester de jongeren een contract te tekenen met hun ouders. Ze beloven daarmee geen alcohol te kopen en te gebruiken voor hun 16e jaar.

West-Friese jongeren staan in de top 3 van Europa als het gaat om het drinken van alcohol. De gevolgen van te jong en te veel drinken zijn erg. De hersenen ontwikkelen zich minder goed en kunnen zelfs onherstelbaar beschadigen. Hersenen groeien gemiddeld tot het 23e jaar door, dus ook als kinderen 16 jaar zijn moeten zij bewust zijn van de gevolgen van (te veel) alcohol gebruiken.

Klik hier voor meer informatie.