Normal_homo_gay_koppel

Aandacht besteden aan seksuele diversiteit in school is inmiddels verplicht. Voor een goede aanpak is het belangrijk om te weten waar de school en het team voor staan, benadrukt de Stichting School & Veiligheid. De visievormer 'Dilemma's in Beeld' van Gay&School moet hulp bieden aan scholen om het seksuele diversiteit bespreekbaar te maken. Dit meldt Stichting School & Veiligheid.

Gay&School is een onderdeel van Stichting School & Veiligheid. De visievormer bestaat uit twaalf filmpjes waarin dilemma's worden besproken waar scholen mee worstelen. 'Dilemma's in beeld' is gebaseerd op de documentaire 'Alleen in die week hebben wij homo's in huis'. In deze documentaire geven leerlingen, docenten, schoolleiders en een zorgcoördinator in het voortgezet onderwijs een inkijkje in de worsteling van hun scholen met de (verplichte) voorlichting over seksuele diversiteit. Hieruit zijn twaalf dilemma's in beeld gebracht uit de dagelijkse praktijk van een aantal middelbare scholen. Elk dilemma is vormgegeven in een kort filmpje van twee à drie minuten.

'Dilemma's in beeld' biedt ook een zelfsturend pakket, waarmee elke school aan de hand van de filmpjes een visie kan vormen over de behandeling van het thema seksuele diversiteit. Scholen kunnen in sommige situaties ook vragen om ondersteuning in de vorm van een professionele begeleider bij Stichting School & Veiligheid.

© Nationale Onderwijsgids