Een leraar die zijn leerlingen in juni in een katholiek lyceum vlakbij het Franse Nantes nog uitgewuifd had als man, wil bij het begin van het nieuwe schooljaar aangesproken worden als "mevrouw". Vincent veranderde tijdens de zomervakantie van geslacht en gaat voortaan door het leven als Martine, zo meldt de Belgische krant De Morgen.

De directeur van de school voorziet geen problemen met de transformatie van een van zijn leerkrachten natuurkunde. Volgens hem gaat het om een persoonlijke keuze, en "daar moeten wij ons niet boven plaatsen", aldus Dominique Foucault tegenover de plaatselijke krant Presse-Océan. Wat telt, is "het dagelijkse werk en het professionalisme" van de betrokken leerkracht.

De ouders van de leerlingen van het lyceum Saint-Dominique de Saint-Herblain hebben nog voor de start van het nieuwe schooljaar een brief in de bus gekregen om hen in te lichten over de nieuwe situatie. Ook de oudervereniging heeft de geslachtsverandering goed aanvaard. De leerlingen van het lyceum zijn tussen de 16 en 18 jaar oud.