Normal_docent_uitleg_klas

In het kader van 'bruggen slaan' tussen onderwijs en het bedrijfsleven wordt op maandagavond 23 maart de jaarlijkse thema-avond georganiseerd. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats op het Carmel College Salland in Raalte. Het thema van dit jaar is Talentontwikkeling van (toekomstige) werknemers. Dit meldt de Stentor.

Op de thema-avond komen verschillende sprekers aan het woord. Tim Post van de Universiteit Twente gaat vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond in op de noodzaak van het stimuleren van talentontwikkeling bij jongeren. Ook de betekenis hiervan voor het onderwijs van nu komt aan bod. Jan Podt, directeur vmbo van het Carmel College Salland, geeft uitleg over het nieuwe vmbo en de keuzes die zijn school hierbij heeft gemaakt. De laatste spreker is Jeroen Hofstra van VMI Group, leverancier van industriële machines. Hij zal vertellen over wat VMI doet aan talentontwikkeling bij huidige en toekomstige werknemers. Ook gaat hij in op de vraag welke verantwoordelijkheid bij de werkgever ligt en welke bij de werknemer.

De thema-avond is een initiatief van het Platform Techniek Salland, Carmel College Salland en de Kring Raalter Werkgevers. Samen werken deze partijen aan een betere afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven. De bijeenkomst is bedoeld voor docenten en schoolleiders van het voortgezet onderwijs en primair onderwijs. Ook vertegenwoordigers van bedrijven die lid zijn of willen worden van een ondernemersvereniging of werkgeverskring in Salland zijn welkom. De avond gaat om 19.15 van start in de kantine van het gebouw aan de Florens Radewijnsstraat 6. 

© Nationale Onderwijsgids