Voor 110 leerlingen van Scholengroep Kempen start het nieuwe schooljaar woensdag met een heuse primeur. Zij krijgen als eerste in België multimediales van een door Google erkende leerkracht, zo meldt de Belgische krant De Standaard.

Lucas Van de Paer uit Merksplas is pedagogisch ICT-coördinator en werd verkozen omwille van zijn innoverend gebruik van media in het onderwijs. Google speurt wereldwijd naar leerkrachten die door hun manier van lesgeven en netwerkvorming opvallen in het onderwijslandschap.

Van de Paer werd uitgenodigd bij Discovery Education in het Amerikaanse Boston om de nieuwste leermiddelen te ontdekken samen met leerkrachten uit de hele wereld.

'Daarop werd ik door Google als enige Belg, samen met een vijftigtal andere leerkrachten uit 22 landen, uitgenodigd op een driedaagse stoomcursus in Londen. in drie dagen leerden we daar wat we normaal op drie jaar leren en kregen we een unieke blik op de technologie van de toekomst. Die gaat er prat op dat iedereen, overal en wanneer hij maar wil kan studeren. In plaatse van louter les te geven, zal de rol van de leerkracht evolueren naar een meer begeleidende functie. Het is aan de leerlingen om alles zelf te ontdekken,' aldus de eerste Belgische 'Google leraar'.

Van de Paer is al 26 jaar actief als leerkracht. Naast zijn gewone lesuren geeft hij ook nog bijscholing aan leerkrachten.

© Nationale Onderwijsgids