Begin 2007 heeft het Kempenhorst College in Oirschot een nieuw schoolgebouw in gebruik genomen. In het proces om te komen tot dit gebouw is in 2003 een convenant tussen het schoolbestuur en de gemeenteraad gesloten waarin een aantal uitgangspunten over de (huisvesting van) het voortgezet onderwijs zijn opgenomen.

Tot nu toe vormden deze uitgangspunten het gemeentelijke kader als het gaat om (huisvesting van) het voortgezet onderwijs in Oirschot. Deze kaders lijken inmiddels aan herziening toe. Zowel bij het college als bij het schoolbestuur is daarom de behoefte ontstaan om de oorspronkelijke uitgangspunten ter discussie te stellen en nieuwe uitgangspunten als gemeentelijk kader voor het voortgezet onderwijs te formuleren.

De gemeenteraad wil tijdens de opiniërende raadsvergadering op 7 september een mening vormen over deze kaders op basis van een discussie met het college en specialisten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de invoering van een volledige HAVO afdeling, de uitbreiding van het schoolgebouw en het doordecentraliseren van gemeentelijke taken op het gebied van onderwijshuisvesting.

(via Nieuwsbank.nl)