NUNSPEET (ANP) – Leerlingen van het Nuborgh College Veluvine in Nunspeet moesten donderdagochtend met zandzakken in de weer. Twee lokalen waren als gevolg van de hevige regenval ondergelopen, meldde de directeur van de scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs donderdag.

Volgens directeur Henk Zwart was er dinsdag al een lek in de buitenmuur ontdekt. „Na de hevige regenval in de nacht van woensdag op donderdag is de kelder ondergelopen.” Via de tuin bereikte het water beide lokalen. „Het water stond tot 10 centimeter hoog. Met zand hebben we een dam weten op te werpen om het water te stoppen.”

De lokalen waren deze week nog niet nodig voor de lessen. De directeur wil de schade verhalen bij de aannemer van het pand. De school zeltelt sinds november vorig jaar in het pand, waar ook een multicultureel centrum is gevestigd. Ook dit centrum heeft wateroverlast, meldde een woordvoerster. Naast de parkeerkelder is ook een filmzaal ondergelopen. „Tegelijk met de regen is hier donderdagochtend een waterleiding gesprongen. Het water gutste naar binnen.” De brandweer heeft de filmzaal donderdagochtend leeggepompt, aldus de zegsvrouw.