(Novum) - Een zoekactie van de politie Haaglanden naar de handel in vuurwapens heeft de afgelopen weken geleid tot drie aanhoudingen en de vondst van tien vuurwapens en een hoeveelheid munitie.

Een van de arrestanten, een inwoner van Den Haag, werkte als conciërge op een middelbare school in Rotterdam. In een kluisje op de school vond de politie een nepwapen en tweehonderd scherpe patronen. De conciërge bleek de leverancier van een wapen dat in de woning van een andere Hagenaar was gevonden. Hij bood via een Belgische website zowel echte als nepwapens aan. De politie zette na de vondst van het eerste wapen een zoekactie op touw, die leidde naar de conciërge.

In de woning van de schoolmedewerker lagen twee nepvuurwapens, een onklaar gemaakte handgranaat en een groot aantal verboden messen. In zijn auto vond de politie drie revolvers.

De politie hield naast de conciërge nog twee mannen aan, een uit Den Haag en een uit Zoetermeer. Deze mannen bleken ook in het bezit van verboden wapens. De drie zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast.