Normal_mishandeling_kind_verdriet_angst
Het afgelopen jaar zijn vijf leerlingen van Rotterdamse middelbare scholen afgeperst of gechanteerd. Dit heeft burgemeester van Rotterdam Aboutaleb laten weten. De leerlingen werden op hun school afgeperst of gechanteerd. Rotterdamse scholen zijn nu extra alert op afpersingszaken. Dit meldt Metro. 
 
In november kwam aan het licht dat leerlingen in Amsterdam en Purmerend betrokken waren bij grote afpersingszaken. Deze zaken hadden zich afgespeeld op de schoolpleinen van middelbare scholen. Politieke partij Leefbaar Rotterdam stelde burgemeester Aboutaleb als gevolg schriftelijke vragen over het aantal afgeperste of gechanteerde Rotterdamse leerlingen. 
 
Uit de antwoorden van Aboutaleb blijkt ook dat de vijf afgeperste en gechanteerde leerlingen niet zo erg afgeperst werden als in Purmerend het geval was. Kinderen werden daar door leeftijdgenootjes gedwongen om geld, horloges, sieraden en iPhones af te geven. Volgens het stadsbestuur van Rotterdam zijn de afpersingszaken in Rotterdam niet van dergelijke omvang. Sinds november is men daarnaast extra alert op afpersing op scholen, aldus Aboutaleb. “In geval van zorgwekkende signalen nemen de scholen contact op met de wijkagent. Er vindt regelmatig informatief overleg plaats met scholen, waarbij ook politie aanwezig is.”
 
© Nationale Onderwijsgids