Dankzij Stichting Adavoc kunnen 250 Congolose (wees-) kinderen naar school, zo meldt de PZC. De stichting van Blaise Safari uit 's-Heer Arendskerke (Zeeland) wist daartoe 16.000 euro in te zamelen.

Safari komt oorspronkelijk uit de Congo en met de inzamelingsactie gaat een droom van haar in vervulling. In haar geboorteland zorgt ze er niet alleen voor dat de kinderen naar school kunnen, ook heeft Adavoc een sanitairgebouw bij een school in de Oost-Congolese stad Bukavu kunnen bouwen. De school zelf heeft helaas nog veel weg van een stal. Safari: 'Je kunt echter niet alles tegelijk'.

Haar stichting heeft er voor gezorgd dat 150 kinderen naar de basisschool, 100 naar het middelbaar onderwijs en tien naar de universiteit kunnen. Naast de hulp aan de kinderen biedt Adavoc vrouwen een baan, door een naaiatelier te exploiteren waar vrouwen leren traditionele kleding te maken.

Safari merkte dat het lastig is om donateurs te werven, vooral door de huidige crisis. Om aandacht te vragen voor haar stichting houdt ze lezingen op scholen, maar het viel Safari op dat het lastiger werd om daar binnen te komen.

Met de bouw van het sanitairgebouw en de kansen op onderwijs voor de kinderen zit haar werk er nog niet op. Ze heeft plannen voor een nieuw schoolgebouw met een gymzaal en nieuw meubilair.

http://www.stichtingadavoc.nl/

© Nationale Onderwijsgids