Normal_jongere__stage__verpleging345346

De Maatschappelijke Stages (MaS) zijn niet langer verplicht. De gemeente Barneveld en het voorgezet Onderwijs in Barneveld vinden de MaS zeer belangrijk voor de algemene ontwikkeling van jongeren en het ontwikkelen van sociale talenten en burgerschapszin. Daarom wordt de MaS voortgezet in de schooljaren 2015-2017. Dit meldt de gemeente Barneveld. 

De partijen hebben een samenwerktingsovereenkomst getekend. Met deze samenwerkingsovereenkomst wordt invulling gegeven aan de wens in de gemeente Barneveld om de MaS voort te zetten. De MaS hebben aangetoond een positieve bijdrage te leveren aan burgerschapsvorming en de vrijwillige inzet van jongeren voor anderen in de samenleving. Ook na het wegvallen van de rijksfinanciering van de MaS medio 2015, blijft de MaS in de gemeente Barneveld daarom onderdeel van het lesprogramma voor de schooljaren 2015-2017. Zij het wel dan in afgeslankte vorm, waarbij scholieren tenminste 16 uur een maatschappelijk stage tijdens hun voortgezet onderwijs lopen.
 
Welzijn Barneveld blijft net als voorheen de ondersteunde makelaarsfunctie voor de MaS uitvoeren. Daarbij brengt deze organisatie vraag en aanbod samen en ziet ze erop toe dat de stageplaatsen geen betaalde banen verdringen.
 
© Nationale Onderwijsgids