In september vindt in de gemeente Noordoostpolder het Festival van het Leren plaats, zo meldt het weekblad De Noordoostpolder. Het festival is gebaseerd op ‘een leven lang leren' en de participatie van jonge volwassenen in Noordoostpolder. Het gemeentebestuur draagt een subsidie bij van 1.500 euro bij ter ondersteuning van het festival.

Het festival begint op zaterdag 11 september en eindigt op vrijdag 17 september. Op maandag wordt 's ochtends een conferentie ‘Meedoen in de Noordoostpolder' georganiseerd met als presentator Tom van ‘t Hek.

's Middags is er een leer-werk-banenmarkt in het gemeentehuis, waar ook door diverse organisaties workshops worden gegeven. De onderwerpern van de workshops zijn onder andere: Dress to impress, Omgaan met Geld, Doe de talentscan en Opstellen van een CV.

De overige dagen organiseren de afzonderlijke instellingen diverse activiteiten. Zo organiseert de bibliotheek op donderdagavond een informatieavond voor mensen die zich willen aansluiten bij een leeskring.

Klik hier voor meer informatie en het volledige programma.

© Nationale Onderwijsgids