Onderwijs en bedrijfsleven moeten beter gaan samenwerken aan het vergroenen van de economie. En ze moeten oplossingen vinden op het gebied van natuur, voeding en leefomgeving om een duurzame samenleving te creëren. Om dit te stimuleren hebben Aequor en de AOC Raad een prijsvraag uitgeschreven voor de beste groene onderwijsprojecten, die scholen samen met het bedrijfsleven ontwikkelen en uitvoeren.

Aan de prijsvraag kunnen groene scholen, docenten, leerlingen en bedrijfsleven meedoen, eventueel in samenwerking met maatschappelijke organisaties of de overheid.

In hun project moet duurzaamheid centraal staan, met de aspecten people, planet, profit volgens het Triple P model. Verder moeten de projecten creatief, innovatief en realiseerbaar zijn. Aequor en de AOC Raad stellen met ingang van 2010 jaarlijks 10.000 euro voor de prijsvraag beschikbaar. De minister van LNV verdubbelt dit bedrag tot 20.000 euro.

De prijsuitreiking is op 25 november op de Open dag Manifestatie van de Groene Urgentie. De jury bestaat uit deskundigen uit bedrijfsleven en onderwijs, (bekende) Nederlanders en kinderen. Meer informatie is te vinden op de website Groeneurgentie.nl.

Bron: AgriHolland