Normal_student_leren_boek

In de ochtend van 19 december reikte Bram van Tongeren, didactische adviseur bij Muiswerk Educatief, de Muiswerk Thuiswerk Kersttrofee uit aan Soukaina, leerling van de opleiding vmbo basisberoepsgerichte leerweg aan het Johan de Witt College in Den Haag. Van alle leerlingen in Nederland die Muiswerk gebruiken, heeft Soukaina de meeste minuten thuis geoefend om haar taal- en rekenvaardigheden te vergroten. Dit meldt Muiswerk Educatief. 

De leerlingen van de bovenbouw kwamen bijeen voor de prijsuitreiking. Onder luid gejoel werd Soukaina naar voren geroepen om de prijs in ontvangst te nemen. De leerlinge keek verbaasd op toen zij hoorde dat zij van alle Muiswerkers in heel Nederland het hardst thuis heeft geoefend: gemiddeld werkt Soukaina drie uur per week thuis aan Muiswerk en in totaal beantwoordde zij vanaf het begin van dit schooljaar meer dan 12.000 Muiswerkopgaven vanuit huis. Soukaina heeft een iPad Mini gewonnen.
 
Winnares Soukaina is met haar stiefmoeder drie jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland gekomen. Het is een ingetogen en bescheiden meisje, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar droom na te jagen. Soukaina wil namelijk tandarts worden. Vanwege haar taal- en rekenachterstand zit ze op vmbo basis. Via het mbo en hbo wil ze naar de universiteit om daar vervolgens tandheelkunde te gaan studeren. Bram van Tongeren: “Als ik dit meisje zo zie, zou het mij niet verbazen als ze deze droom echt waarmaakt.” 
 
© Nationale Onderwijsgids