Landstede

Naar aanleiding van het rapport dat de Onderwijsinspectie uitbracht over de Landstede Groep en de berichtgeving daarover eerder deze week, heeft de Landstede Groep een reactie geplaatst op haar website. Landstede is van mening op de goede weg te zijn en heeft vertrouwen in de toekomst. De organisatie erkend dat er nog wel wat stappen gezet moeten worden voordat het toezicht van de Onderwijsinspectie wordt opgeheven, maar ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet: 

Oud gedeputeerde en voormalig kamerlid Theo Rietkerk is sinds 1 november de nieuwe topman bij de onderwijsorganisatie: "Als voorzitter van het CvB zie ik grote mogelijkheden om de positie van Landstede Groep te versterken. Het onlangs door de inspectie gehouden kwaliteitsonderzoek en het onderzoek dat zich richtte op "de staat van de instelling" geven hiertoe alle aanleiding", aldus Rietkerk. Verder volgen we onze ontwikkelagenda, hebben we aandacht voor onderwijsinnovatie en richten we ons op talentontwikkeling, zorg, ondernemen en sport. "Landstede is een prachtige ondernemende en waardengerichte onderwijsinstelling met heel veel potentie om in de top van de Nederlandse mbo-instellingen te komen."

Rietkerk: "Met ons ziet de Inspectie dat Landstede Groep voor wat betreft het beroepsonderwijs de nodige stappen heeft gezet en de resultaten herkent om de kwaliteit te verbeteren, de continuïteit te waarborgen en de risico’s te verminderen. De conclusies van de inspectie zijn duidelijk. Op basis van eerdere onderzoeken en door ons zelf uitgevoerde audits waren wij ons al bewust van een aantal knelpunten binnen de organisatie. Met betrekking tot de onderwijskwaliteit beroepsonderwijs, financiën en bestuurlijke organisatie is een nieuwe weg ingeslagen. De ingezette verandering heeft geleid tot een nadrukkelijke focus op onderwijs en de omvorming naar een netwerkorganisatie."