Normal_vakantie_zwembad

Onderwijswethouder Jan Brink van Zwolle vindt het tijd voor een discussie over de lengte van de zomervakantie in de regio. Volgens de wethouder kan deze tijd beter benut worden om leerlingen bij te scholen of versneld door hun opleiding te helpen. Dit meldt De Stentor.

Het verkorten van de zomervakantie is een onderwerp dat ook in het onderwijsveld zelf leeft, aldus de wethouder. Zo besloot het Deltion College voor middelbaar beroepsonderwijs eerder al om de vakantieperiode in de zomer vast te zetten om het onderwijs gelijkmatiger over het jaar te kunnen verdelen. Zowel de vier mbo-instellingen en vier hogescholen uit de regio (verenigd in de 'Zwolse 8') als het Besturenoverleg Lokaal Onderwijsbeleid Zwolle (BLOZ) voor primair en voortgezet onderwijs heeft ingestemd met gesprekken over het thema.

Brink gaat met de schoolorganisaties praten over de mogelijkheden om de zomervakantie in te korten en of flexibeler in te delen. Dat moet extra tijd opleveren voor het bijspijkeren van leerlingen. Ook moet het bijvoorbeeld mogelijk worden voor studenten om versneld af te studeren van hun opleiding.

© Nationale Onderwijsgids