Logo_logo__1_

Op 27 november is het de Dag van de Zorgcoördinator. NVS-NVL, de onderwijsvereniging voor decanen, mentoren, leerlingbegeleiders en zorgcoördinatoren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, organiseert een conferentie. Het thema is ‘Zorgcoördinator, waar sta je voor?’ Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 20 november inschrijven! Dit meldt Passendonderwijs.nl. 

Er komt het nodige af op scholen en op het systeem van leerlingbegeleiding als gevolg van de wijzigingen in de samenwerkingsverbanden, de herindeling van de regio’s, de transities binnen de jeugdzorg en de geestelijke gezondheidszorg en met de invoering van het passend onderwijs. De veranderingen in het werkveld worden op de Dag van de Zorgcoördinator inzichtelijk gemaakt voor zorgcoördinatoren, leerplichtambtenaren, medewerkers van bureau-jeugdzorg, gemeentelijke functionarissen, schoolartsen, GGZ en ambulant werkers.
 
NVS-NVL organiseert op de dag 4 inspiratiesessies en 35 workshops. Een deel van deze workshops richt zich specifiek op passend onderwijs. Enkele voorbeelden van workshops die op het programma staan zijn: 
  • ‘Passend onderwijs en zorg in verbinding. Perspectieven in het mbo’ van Ben Brinkman
  • ‘Zorgleerlingen? Een kans voor je school!’ van Corine Lancel
  • ‘Onderwijs is maatwerk. Hoe organiseer ik voor al onze leerlingen een passende onderwijsplek met perspectief?’ van Ingeborg Steenwinkel
  • ‘Passend Onderwijs = passend onderwijzen’ van Hester Scharrenborg en Marieke Sepers
Een ticket voor de conferentie kost 225 euro voor leden van de NVS-NVL en 285 euro voor niet-leden. Geinteresseerde kunnen zich hier inschrijven. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 20 november inschrijven!
 
© Nationale Onderwijsgids