De BibleDate, een rondreizend programma voor jongeren in het voortgezet onderwijs, blijft een jaar langer in bedrijf tot juli 2011. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft hiertoe besloten, omdat er bij scholen grote behoefte was aan een doorstart. Leerlingen en leerkrachten vroegen geregeld om een vervolg van het programma in de uitschuifbare bijbeltrailer, aldus Rorate.net, een website met Rooms-katholiek nieuws.

Het project BibleDate werd vanaf de start hoog gewaardeerd. leerlingen en leraren reageren heel positief als ze eenmaal met het interactieve programma kennismaken. Veel scholen boekten de BibleDate opnieuw voor een volgend jaar. In totaal hebben ruim 30.000 leerlingen een ‘date met de Bijbel' gehad. Alleen dit voorjaar al zo'n 7.000 leerlingen. Voor velen van hen was dit ook de eerste keer dat ze echt met de Bijbel in aanraking kwamen.

In de BibleDate krijgen leerlingen van het voortgezet onderwijs een interactief programma over de Bijbel aangeboden. Zij kijken naar een film over de invloed van de Bijbel, doen een quiz met echte stemkastjes, discussiëren over een bijbels thema en maken een eigen filmpje over een bijbelverhaal.

© Nationale Onderwijsgids