Een team van vijf havoscholieren van het Bonhoeffer College uit Castricum heeft de strijd om de landelijke Shell Young Technical Award gewonnen. Uit oude apparaten bouwden zij ‘Bolts and Screws', een ware rockband die wordt aangedreven door elektrische boren. Hun creativiteit en technisch inzicht leverden de teamleden een studiereis op naar het Cité des Sciences in Parijs, het grootste wetenschapsmuseum van Europa.

De 10 genomineerde teams presenteerden en demonstreerden hun kunstwerken tijdens de wedstrijddag in science center NEMO.  De vakkundige jury koos na uitvoerig juryberaad het Bonhoeffer College als de winnaar van de Shell Young Technical Award.

De jury reikte ook de originaliteitprijs uit aan een team van het Gymnasium Novum uit Voorburg voor 'The Dreamflight' een bewegende vliegmachine gemaakt van onder andere een oude fiets, een paraplu en een oude stoel. Deze prijs levert de scholieren een droomvlucht op naar het Museum Jean Tinguely in Zwitserland. Ze wonnen ook de publieksprijs.

© Nationale Onderwijsgids