Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Het is onterecht dat een docent van het Wellantcollege ontslagen werd nadat hij tijdens een schoolreisje een leerling beetpakte. Dit heeft het College van Beroep geoordeeld. Een andere rechter oordeelde eerder ook al dat het ontslag onterecht was. Dit meldt de Telegraaf.

In juni dit jaar raakte de 57-jarige leraar in opspraak nadat hij een klierende leerling hardhandig voorin de bus had gezet tijdens een schoolreisje. Het Wellantcollege ontsloeg de docent naar aanleiding van het incident. Een rechter oordeelde echter dat het ontslag onterecht was, waarna de leraar weer aan het werk kon. Drie dagen na zijn nieuwe aanstelling werd de leraar weer naar huis gestuurd. De school had de leraar alleen nog onder toezicht laten werken. 
 
Het College van Beroep oordeelt nu wederom dat het ontslag onterecht was. Er is geen sprake van buitensporig geweld, aldus het College. De situatie in de bus was daarnaast onoverzichtelijk en dit kon gevaar opleveren. Daarnaast is dit de eerste keer in de 30-jarige loopbaan van de docent dat er een incident voorgevallen is. Wanneer de school of de docent het niet eens zijn met het oordeel van het College, kan er wederom een nieuwe rechtszaak gestart worden. 
 
© Nationale Onderwijsgids