Normal_justitia1
Het 16-jarige meisje uit Enschede dat eerder dit jaar een 14-jarige mede-scholiere mishandelde heeft 135 dagen jeugddetentie gekregen. De rechtbank in Almelo heeft het meisje veroordeeld voor poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling in april en juni. De scholiere kreeg ook een taakstraf van 90 uur en moet zich laten behandelen voor haar problemen. Dit meldt de NOS.
 
In juni verscheen een filmpje op Facebook waar de mishandeling op te zien was. Dit filmpje leidde tot veel ophef. De rechtbank in Almelo oordeelde dat de scholiere ´de grens van het toelaatbare ernstig overschreden´ heeft. ´Het gaat om ernstige feiten die veel impact hebben gehad op het slachtoffer, hoewel het opgelopen letsel relatief beperkt is. Daarnaast heeft de zaak ook tot maatschappelijke beroering geleid,´ aldus de rechtbank.
 
Het veroordeelde meisje lijdt aan een angststoornis. Onderdeel van haar veroordeling is dan ook dat zij zich hiervoor laat behandelen. De scholiere zou daarnaast ook gepest worden door leerlingen van de school voor agrarisch onderwijs in Enschede waar zij ook haar opleiding volgde. De scholiere is na het geweldincident van de school gestuurd en er is nog geen andere school voor haar gevonden. 
 
© Nationale Onderwijsgids