Tien Zuid-Hollandse scholieren hebben met hun verhaal een VIP-arrangement voor de proloog van de Tour de France gewonnen.

De opdracht was om een verhaal te schrijven over de Tour de France in 2010, de Olympische Spelen in 2028 of New Energy waarbij ook de provincie Zuid-Holland in het verhaal een rol moest spelen. Ruim driehonderd scholieren hebben meegedaan aan de Verhalenwedstrijd, die georganiseerd is door Sportservice Zuid-Holland in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

De schrijvers van de beste verhalen mogen op zaterdag 3 juli aanwezig zijn bij de proloog van de Tour de France in Rotterdam. De winnaars krijgen hiermee de kans om op een speciale manier onderdeel te zijn van dit prachtige sportevenement.

Daarnaast ontvangen zij uit handen van juryvoorzitster Tonny van de Vondervoort (gedeputeerde provincie Zuid-Holland) een gebundelde uitgave van alle verhalen. Naast Van de Vondervoort bestond de jury uit vier topsporters: atlete Marije Smits, schaatster Margot Boer,waterpoloster Iefke van Belkum en roeister Femke Dekker.

Bij de deelnemers waren er twee afkomstig uit Leiderdorp van groep 7/8, basisonderwijs: Nino van Moorsel en Rode Tengeler van de Koningin Juliana School.

Bron: UnityFM