Normal_jeugd2142

Den Haag wil het voortgezet onderwijs op de schop nemen. Volgens de politiek kunnen de leerlingen zich onvoldoende verdiepen in de lesstof doordat ze een te groot aantal vakken moeten volgen. Het middelbaar onderwijs moet minder vakken krijgen en de leerlingen moeten meer weten. Dit meldt de Telegraaf naar aanleiding van berichten van De Persdienst, de landelijke redactie van regionale kranten.

De coalitiepartijen VVD en PvdA willen dat er gekeken wordt naar alternatieven voor de huidige profielen die in het middelbaar onderwijs gehandhaafd worden. Het gaat om de profielen economie, cultuur, gezondheid en techniek. De profielen zijn te breed, aldus de partijen. "Doel is niet de profielen uit de deur te doen", zegt VVD-Kamerlid Karin Straus. "Maar dat kan wel een gevolg zijn als je het onderwijs anders indeelt."
 
Het onderwijs moet zelf met ideeën komen voor een nieuwe indeling, zo wil de coalitie. Komend jaar zal staatssecretaris Dekker (VVD) van Onderwijs samen met de sector het onderwijsprogramma onder de loep nemen.
 
© Nationale Onderwijsgids