Normal_child-labour-62922_640

Op 20 november is het weer de Dag van de Rechten van het Kind. Naar aanleiding hiervan is er een nieuw lespakket over kinderarbeid beschikbaar. Docenten die in hun les aandacht willen besteden aan de rechten van het kind kunnen het gratis lespakket nu bestellen. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb). 

Het lespakket is gemaakt voor leerlingen van tien tot veertien jaar. De film 'Leerschool' staat centraal in het lespakket. In de film, die gemaakt is door Mehmet Ülger en Astrid van Unen, worden de Turkse jongetjes Abdullah en Ferhat gevolgd. Zij gaan elke dag na school naar een andere stadswijk om te werken op een schoenenwerkplaats. Omdat ze pas laat weer thuis zijn, hebben ze geen tijd om huiswerk te maken. 
 
Daarnaast bevat het pakket een uitgebreide handleiding met achtergrondinformatie voor docenten. Voor de leerlingen is er een eenvoudige informatiebrochure gemaakt. Ook bevat het pakket een aantal kant-en-klare lesopdrachten en het magazine ‘Allemaal naar School’. Docenten die aandacht willen besteden aan kinderarbeid kunnen het nieuwe lespakket via deze link bestellen.
 
© Nationale Onderwijsgids