Naast al dat studeren is er gelukkig af en toe tijd voor wat ontspanning. Hoe doe je dat beter dan een biertje erbij, muziekje aan, discobal en heel.veel.mensen. Feest! Altijd gezellig, misschien de volgende dag wat confronterend, maar daar heb je de zondag voor. Met de huidige populariteit van bewust leven kan ook het duurzame feestje niet uitblijven. Hier wat tips and tricks.

Onmisbaar zijn de drankjes. Naast de troebele appelsap en 100% biologisch, suiker- en kleurstoffenloze cola, zijn er ook leuke alcoholische alternatieven. Al sinds 1999 produceert de bierbrouwerij Gulpener alleen nog maar 'puurzaam' bier, wat naast een heel lekker biertje dus ook een schoner geweten met zich meebrengt. De prijs valt in dezelfde categorie als Amstel, dus ook niet verkeerd.

Ook de wijnindustrie is meegehopt met de biologische trend. Menig student stijgt die wijnprijs wel de pet te boven, maar zoals al eerder is gebeurt(afbakbroodjes, 2 voor de prijs van 1) biedt de Plus uitkomst. Sinds kort bieden alle filialen een biologische rode en witte huiswijn aan, jawel, een literfles. Met alle pure en eerlijke snacks die de supermarkten tegenwoordig verkopen, is de verantwoorde consumptie eigenlijk best makkelijk geregeld.