Saxionstudenten Verpleegkunde organiseren vrijdag 11 juni van 16.00 tot 18.00 uur een zogenaamde 'vrijdagmiddagprokkel'.

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met én zonder een verstandelijke beperking. De bijeenkomst vindt plaats in café `Fred en Douwe' in de binnenstad van Enschede en is georganiseerd samen met cliënten van Aveleijn, de instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Het samenkomen van mensen met én zonder een verstandelijke beperking en elkaar beter leren kennen staat centraal.

Naast de `vrijdagmiddagprokkel' loopt een cliënt van Aveleijn een prokkelstage met docenten van de opleiding hbo-verpleegkunde in Enschede.

Veel cliënten van Aveleijn regio Twente nemen op 11 en 12 juni deel aan een groot aanbod van inspirerende prokkelactiviteiten in samenwerking met scholen, verenigingen, het bedrijfsleven, de politie, muziekscholen, buurtbewoners en vrijwilligers. Zij zijn hiermee genomineerd voor de `Gouden Prokkel'.

Nederland staat in juni jaarlijks gedurende twee dagen bol van leuke, verrassende, spannende en ontspannende activiteiten voor mensen met én zonder verstandelijke beperking. Door samen iets te doen, elkaar leren kennen en ontdekken hoe verrijkend de inbreng van mensen met een verstandelijke beperking kan zijn.

De Verstandelijk gehandicapten 2daagse is een initiatief van acht organisaties uit de zorg.

Bron: Saxion (via Nieuwsbank)