Normal_bibliotheek_op_school_werkstukken_spreekbeurten

De Bibliotheek geeft leerlingen een steuntje in de rug bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt door betrouwbare informatie te selecteren. Het aantal onderwerpen op de speciale website is flink uitgebreid.

Er is nu voor ruim 70 onderwerpen geselecteerde content beschikbaar. Neem een kijkje in alle verschillende informatiearrangementen!

De informatie is beschikbaar voor verschillende niveaus: basisschool groep 5/6 en groep 7/8 en middelbare school klas 1 en 2. Leerlingen kunnen zelf met de onderwerpen aan de slag. De onderwerpen lopen uiteen van ridders tot ruimtevaart en van piramides tot paardrijden. Ze komen uit bekende bibliotheek categorieën, zoals Dieren en Planten, Landen, Levensbeschouwing en Techniek.

Boeken en filmpjes
Per niveau wordt een beperkte selectie getoond van boeken, filmpjes uit o.a. de Schooltv Beeldbank en van links naar sites van derden. Indien mogelijk wordt dit verrijkt met luistercolleges en interactieve animaties. In de komende periode worden alle onderwerpen voorzien van links naar 'Winkler Prins Junior' en 'Winkler Prins Studie', die ook thuis toegankelijk zijn.

De informatie voor werkstukken en spreekbeurten is ontwikkeld in het kader van de Bibliotheek op school en wordt voortdurend inhoudelijke verbeterd.

© Nationale Onderwijsgids